Altid Matcherkasketten i baglommen

Trods en bragende succes med The Walks, er tiltrækning af specialister og studerende stadig et fokus område.

Artiklen er publiceret af Aalborg Universitet den 28-12-15 (https://www.match.aau.dk/om-aau-matchmaking/magasinet/artikelliste/vis/altid-matcherkasketten-i-baglommen.cid233419)


Takket være matcher René Dalgas blev der skabt et succesfuldt praktiksamarbejde mellem virksomheden DanDomain og Mads Oldenburg, der læser Lærings- og Forandringsprocesser. Det var ellers på et hængende hår...

Det, der bare ikke må ske, skete. Lige inden Mads Oldenburg sidste efterår skulle starte i praktik som en del af kandidatuddannelsen i Lærings- og Forandringsprocesser, sprang virksomheden fra.

- Der var jeg virkelig presset, for hvad skulle jeg nu gøre? Det, som jeg havde haft på plads, faldt på gulvet, og jeg skulle starte forfra, og der var ikke megen tid, siger Mads Oldenburg, som nu er færdiguddannet.

Hjælpen kom via Facebook. Her havde studiekammeraten René Dalgas Andersen nemlig skrevet noget, som fangede Mads Oldenburgs interesse.

-AAU's Matchmakingkontor havde arrangeret rundtur for os Matchere til virksomheder i Skive, Viborg og i Randers. I Randers besøgte vi DanDomain, som hjælper virksomheder med at agere bedst muligt på internettet. DanDomain fortalte, at de gerne etablerede samarbejde med studerende om projekter og/eller praktik. Det budskab bragte jeg via Facebook videre til cirka 80 af mine medstuderende, og heldigvis kom det Mads til gavn i form af et praktikophold. Og det er jo lige nøjagtigt det, som min rolle som Matcher går ud på, siger René Dalgas Andersen.

Skal åbne øjne

AAU's korps af Matchere er en gruppe af studerende og tidligere studerende, som fungerer som bindeled mellem AAU's Matchmakingkontor, virksomhederne og de studerende på Aalborg Universitet. I dag er René Dalgas Andersen færdiguddannet og arbejder som ledelses- og organisationskonsulent i UCN act2learn, men selv om han ikke længere har sin daglige gang på AAU, fortsætter han som matcher.

- Jeg og andre Matchere kommer jo i forretningsmæssigt øjemed ud i virksomhederne, så vi ved, hvad der rører sig. Og jeg har altid matcherkasketten med i baglommen, for jeg vil gerne gøre mit til, at flere nordjyske virksomheder får øjnene op for, hvad akademikere kan bidrage med i virksomhederne, siger René Dalgas Andersen.

DanDomain er med sine 85 ansatte en mellemstor virksomhed, og her er HR-chef Sanne Daugaard Schmidt og hendes kolleger klar over, at akademikere har noget at byde på. Fem gange har virksomheden samarbejdet med studerende fra AU og AAU.

- De kommer med den nyeste viden, de nyeste teorier, og så har de bare et helt andet syn på organisationen. De sætter spørgsmålstegn ved mange ting, som vi er bare er vant til at gøre på en bestemt måde, og det er sundt, at vi bliver udfordret på, hvorfor vi gør, som vi gør. Og så var det godt, at Mads og jeg kunne diskutere idéer ud fra hvert vores perspektiv. Mads kom med den akademiske tilgang, jeg den praktiske, og så kunne vi sammen arbejde os frem til gode løsninger, siger Sanne Daugaard Schmidt.

Forklarende Matchere

Mads Oldenburg glæder sig over, at det med så kort varsel lykkedes at få en praktikaftale med DanDomain, hvor han især arbejdede med at identificere, hvordan virksomhedens medarbejdere opfatter virksomheden og sammenholde det med, hvordan DanDomain ser sig selv. Og så glæder han sig over AAU's korps af Matchere, og ikke kun fordi, det hjalp ham til praktikpladsen.

- De gør også en kæmpe indsats ude i virksomhederne med at fortælle, hvad vi kan byde ind med. Er man ingeniør eller sygeplejerske, ved de fleste, hvad man kan. Men jeg kan godt love, at mange folk ligner spørgsmålstegn, når man siger, at man læser Lærings- og Forandringsprocesser. Derfor er det godt, at matcherne eksempelvis kan forklare folk ude i virksomhederne, at en, der læser Lærings- og Forandringsprocesser, reelt er en person med en masse kompetencer inden for HR, siger Mads Oldenburg.