Alternative veje til arbejdskraft

2014-03-24

Det er ikke nok, at være en virksomhed i vækst, for at tiltrække specialister - der skal alternative metoder i brug.
Mange specialister anser København og Århus for at være Danmarks IT-byer, og med DanDomain placeret i Randers var det nødvendigt at tænke i nye baner. Mine tanker var, at brande Randers og gøre sig bemærket blandt studerende, hvis de studerende fik øjnene op for Randers, som en by med muligheder, så var der håb for, at fremtidig arbejdskraft var nemme at tiltrække.
Min rekrutteringsstrategi af specialister, startede med deltagelse på Karrieremessen i Aalborg, med et tilbud de studerende næsten ikke kunne sige nej til.

Du kan læse mere i artiklen, under billedet, som blev publiceret i RANDERSIDAG mandag den 24. marts 2014. (https://randersidag.dk/?Id=9598)


Randersvirksomheder skal tænke nyt for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft.
Det ved man hos DanDomain , som nu går alternative veje for at komme i kontakt med de studerende, der kan sikre virksomheden de nødvendige kvalifikationer i fremtiden.
Messen "Karrieredage" kører hvert år gennem en række større byer i Danmark. Her får virksomheder et udstillingsvindue til de mange studerende, der leder efter et praktiksted, en projektpartner eller måske et job, når uddannelsen er afsluttet.
I år deltog IT-virksomheden DanDomain fra Randers for første gang, og virksomheden havde et godt tilbud med til de studerende: Skriv dit afgangsprojekt hos os og vi fordobler din SU!
"Det gav rigtig god respons fra de unge, der besøgte vores stand på messen," fortæller Sanne Daugaard Schmidt, der er HR-chef hos DanDomain. Virksomheden tilbød endvidere at stille en kontorplads og en mentor til rådighed for den studerende, som havde lyst til at springe ombord i projektet.
"De studerende var overraskede over tilbuddet, men for os er det helt afgørende at se dette som en investering. Det er både en investering i vores fremtidige udvikling og i at knytte kontakter til fremtidens arbejdskraft," siger HR-chefen.
Mange universitetsstuderende har meget lidt kendskab til Randers og har derfor heller ikke noget forhold til en evt. fremtidig karriere i en af byens virksomheder. Hos DanDomain har man prøvet at slå et job som webudvikler eller systemadministrator op og kun modtage ganske få ansøgninger.
"Mange højtuddannede anser København og Århus for at være Danmarks IT-byer. De tror ikke den slags jobs findes i Randers," siger Sanne Daugaard Schmidt. Derfor er en by som Randers nødt til at brande sig og gøre sig bemærket blandt studerende, forklarer hun:
"Vi er hele tiden i konkurrence med Århus, så det er nødvendigt at vi markerer os, hvis vi vil kunne hive specialister til Randers."
Efter karrieremessen har Sanne Daugaard Schmidt haft dialog med 12-14 studerende om, hvad en eventuel opgave kan handle om.

Sanne Daugaard
Alle rettigheder forbeholdes 2017
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang