I regn og slud skal medarbejderne ud

For at gøre op med stille siddende arbejde og alt for meget kage, skabte jeg The Walks.
Ét tiltag blandt flere, for at skabe et sundere miljø for medarbejderne og et skridt nærmere en sundhedsstrategi om at skabe en kultur og et miljø, hvor motion er en vigtig faktor.

Artikel publiceret i Randers Amtsavis den 29-08-15 (https://amtsavisen.dk/randers/I-regn-og-slud-skal-medarbejderne-ud/artikel/210164)


It-virksomheden Dandomain skifter mødelokalet ud med Vorherres friske luft. I stedet for at hænge omkring mødebordet holder medarbejderne deres møder, mens de samtidig går en tur.

Populært sagt er it-virksomheden Dandomain i Hornbæk mange skridt foran alle andre erhvervsvirksomheder, når det gælder nytænkning i mødekultur.

Her har man nemlig indført en helt ny mødestruktur, der i al sin enkelhed sender medarbejderne på en gå-tur rundt i Hornbæk, når de skal holde møde. Og det er noget, der sker ganske ofte. For antallet af møder vokser her som i mange andre virksomheder betragteligt. Efterhånden blev møderne ikke bare mange, men også lange. Og den udvikling, kombineret med et arbejde, hvor medarbejderne sidder ved en skærm dagen lang, fik HR-chef Sanne Daugaard Schmidt til at tænke nye tanker.

Spørgsmålet var, hvordan hun kunne luske noget sundhed ind i mødestrukturen.

Ideen kom til hende i foråret. Hvorfor ikke bruge det, der er lige ved hånden, og bruge det konstruktivt. Nemlig at kombinere møderne med motion. Walk and Talk-konceptet blev født.

Hun rådførte sig med flere medarbejdere - var det en ide, hun skulle gå videre med?

»Og det var det. Jeg har kun mødt positive tilkendegivelser. Alle var med på det her,« siger Sanne Daugaard Schmidt, der hermed har knækket den inaktive traditionelle mødekultur i mødelokalet med en aktiv gåtur, som møderne bliver koblet på.

Sommeren over har hun arbejdet på at omsætte sin ide i et system, der er nemt at gå til. og når man nu arbejder i en it-virksomhed, så var det en nem sag at få programmeret programmet The Walks, så det stod grydeklart til at tag i brug 17. august.

Også paraplyer er indkøbt og står til fri afbenyttelse.

For dette her er ikke en sommerspøg, men starten på et sundheds- og trivselsprogram, som tages seriøst.

Så seriøst, at ledelsen har valgt at koble den nye mødestruktur på Knæk Cancer-programmet. Hver gået kilometer udløser to kroner til Kræftens Bekæmpelses projekt.

»Når Knæk Cancer slutter i oktober, indsamler vi til et andet godt formål. For gå-møderne er kommet for at blive,« siger HR-chefen, der ser det som sin væsentligste opgave at sikre, at medarbejderne trives på deres arbejdsplads.

»Det er vigtigt, at de har det godt. Hvis de slæber sig på arbejde, er der noget galt. Og det skal vi som virksomhed tage action på,« understreger hun.

Hun forestiller sig, at den nye mødestruktur vil højne sundheden blandt medarbejderne. Og hun stopper ikke ved gå-turene, men har også øjnene rettet mod husets veludviklede kage-traditioner. Der er kvaje-kager, fødselsdags-kager, release-kager og mange andre anledninger til at høvle en kage ned i løbet af en arbejdsdag.

»Det er meget stille-siddende arbejde, vore medarbejdere har, og mange får hen på eftermiddagen brug for et hurtigt sukker-kick. Måske kan gå-turene reducere noget af behovet for kagerne,« siger Sanne Daugaard Schmidt, slår sig på låret og tilføjer:

»Vi er da en del, der godt kunne tåle at smide et par pund. At gå i frisk luft kan også godt give et kick. Kager skal bestemt ikke forbydes. Men det gør jo ikke noget, at vi alle sammen bliver bevidste om, hvad der er sundt for os,« siger HR-chefen, der helelr ikke vil se bort fra, at der er et konkurrenceelement indbygget i den nye struktur.

»Vi har udviklet et program, hvor vi kan gå ind og se, hvad hver især har gået af kilometer. Naturligvis skal vi ikke se bort fra konkurrence-momentet. Men det sker i en god sags tjeneste, hvor man hjælper sig selv og lige nu Kræftens Bekæmpelse«.