Slut med soveballer og soveben

The Walks fik medieomtale i forskellige aviser og radiostationer, en succes, som både medarbejderne hos DanDomain og andre virksomheder tog til sig.

Artikel publiceret i Randers Amtsavis den 29-08-15 (https://amtsavisen.dk/artikel/210163:Randers--Slut-med-sovebalder-og-soveben)


Tilfredshed blandt medarbejderne. En gåtur motiverer og stimulerer, siger flere af dem.

Der har ikke være sure miner blandt it-medarbejderne, der hører til blandt det stillesiddende folkefærd, da HR-chef Sanne Daugaard Schmidt lancerede sine nye møde-planer.

»Jeg syntes fra start af, at det var en super god ide. Især fordi vore møder efterhånden var blevet alt for mange og lange,« understreger intern udvikler Kasper Østergaard, der har været ansat i virksomheden i godt to år.

De vandrende møder har også været med til at reducere hans forbrug af colaer.

»Før drak jeg to-tre stykker. Typisk om eftermiddagen, hvor man har brug for lidt ekstra stimulans. Nu er mit daglige forbrug et sted mellem nul og en,« tilføjer Kasper Østergaard.

Mange af de møder, han holder, er koordineringsmøder, hvor han holder andre ajour med, hvor man er i en given arbejdsproces. Han har som regel ikke brug for så meget skrivetøj.

Skulle han have det, så kan han bare snuppe et whitebord med på turen og notere ned undervejs.

Hans behov for gå-møder er ca. to om dagen. Han understreger, at det ikke er forbudt at holde et traditionelt møde i mødelokalet.

»Det er mødeindkalderen, der bestemmer, om det skal holdes ude eller inde,« forklarer han.

Også teamleder Cæcilie Holleufer har taget imod den aktive mødeform med kyshånd.

»En super god ide. Og så blev jeg enorm rørt over, at virksomheden har valgt at støtte Knæk Cancer. De fleste af os har jo denne sygdom tæt inde på livet. For mig giver det endnu mere mening,« siger Cæcilie Holleufer og understreger, at vejret er ligegyldigt.

»Det handler om, at vi har noget ordentligt fodtøj med. Det her skal føres igennem, uanset om det er sommer eller vinter«.

Hun har været ansat på Dandomain i halvandet år. Og det stillesiddende arbejde var lidt af et chok for hende. Hun har tidligere arbejdet i butiksbranchen, hvor man absolut ikke sidder ned og arbejder.

»Med de nye gåtur-møder er jeg fri for at have soveben eller sovebalder,« siger hun og tilføjer, at de nye takter på arbejdspladsen også har inspireret hende til mere bevægelse derhjemme.

»Vi kan godt tage en lille gåtur med børnene inden sengetid. Det er bare et spørgsmål om at få det koordineret,« siger Cæcilie Holleufer.